Dare To Dream - del 1

Halloj allihopa! Har inte kunnat skriva nu på ett tag, det är för att jag har suttit och tänkt på vad den här berättelsen ska handla om. Men NU är den här! Hoppas ni alla tycker om den! :D
Ni får gärna komma med feedback om hur jag skriver, så att jag kan utvecklas och bli bättre :D






"Elvira!" skrek pappa. "Kom och ät frukost!"
Jag suckade samtidigt som jag drog på mig min tröja. Jag tog min jeans-skjorta som hängde på skrivbordstolen och gick med raska steg ut till köket.
Pappa satt vid bordet och läste tidningen som vanligt. I hans högra hand höll han sin kaffekopp i ett stadigt grepp. Mamma stod vid vasken och sköljde rent sin kopp.
"Godmorgon" sa jag och började bre mina mackor.
"Godmorgon" sa mamma. "Har du dans idag?"
"Ja, fast det blev flyttat till efter lunch för vi har håltimme då, så jag är hemma vid den vanliga tiden" svarade jag.
"Okej, men jag och pappa ska på presskonferens i eftermiddag, så vi är inte hemma förrän sent ikväll." sa mamma.
Mina föräldrar jobbade som journalister på en tidning, eller ja, de ägde faktiskt tidningen.

"Det finns pastasallad i kylskåpet till kvällsmat" sa mamma innan hon och pappa åkte till jobbet.
"Okej, hejdå!" sa jag.
"Hejdå, ha det så bra idag!" sa pappa innan han stängde dörren.
Jag var ensam i lägenheten nu. Jag kollade upp mot klockan som hängde över kylskåpet. Den visade tio i åtta. Det var 40 minuter innan skolan började, alltså hade jag gott om tid. Jag reste mig från bordet och diskade rent min disk. Jag gick sedan in på toaletten och tog fram min hårborste. Jag drog den långsamt genom mitt långa, bruna hår. Jag delade upp håret i tre delar och flätade ihop dom. Jag tog min hand och förde luggen bakom örat. Jag tittade på min spegelbild med en granskande blick. Därefter öppande jag min svarta necessär och tog fram min mascara. Jag öppnade den och målade mina fransar. Därefter tog jag lite puder och ett glansigt läppglans. Jag brukade aldrig ha på mig så mycket smink på vardagarna, det kändes inte som att det var så nödvändigt.

Tio minuter senare sprang jag in på mitt rum och hämtade min väska. När jag kom ut i hallen slängde jag den på golvet och ett högt duns lät. Jag tog min tjocka vinterjacka från hängaren och tog på mig mina kängor. Jag tog fram min halsduk och mina vantar. Sedan tog jag upp väskan från golvet och sprang ut i trappuppgången. Jag låste dörren efter mig och småsprang sedan nerför trapporna.
När jag öppnade porten möttes jag av snö som föll ner från himlen. Jag var trött på vintern nu, det hade ju börjat snöa redan i november. Om jag skulle vara helt ärlig så var jag trött på allt som hade med Sverige att göra, vädret, städerna och allt runtomkring. Jag ville flytta härifrån, men jag var tvungen att ta studenten först, fast först måste jag såklart sluta nian.

Jag hade nästan precis fyllt 15, för ungefär två veckor sedan. Jag var faktiskt yngst i klassen även om jag fyllde år först på året, men det var för att jag hade hoppat över fjärde klass. Det är nog inte så vanligt att man gör det, men lärarna och rektorn bestämde sig för att flytta upp mig, så då gjorde jag det.

Jag hoppade av bussen och gick med raska steg mot skolbyggnaden som låg på andra sidan av busshållplatsen. Jag såg att Saga och Erik gick in genom dörren. Jag ökade stegen för att kunna glida in genom dörren innan den stängdes. Erik vände sig om och log.
"Hej Elvira!" han höjde sin högra hand.
"Hej Erik" sa jag. "Hej Saga."
"Hej!" sa Saga. "Vad hittade du på igårkväll efter bion då?"
"Inget speciellt, pluggade lite och tittade på tv" sa jag. "Ni då?"
"Brorsan håller ju på att flytta så jag hjälpte honom att packa lite" sa Erik.
"Själv satt jag och lyssnade på när min lilla syster berättade för mig om ekorrar, väldigt intressant" sa Saga sarkastiskt.
"Haha du får vara snäll mot lilla Isabella" sa Erik och klappade Saga på axeln samtidigt som vi satte oss på våra platser i klassrummet.

Den här dagen var - precis som alla andra dagar - långtråkig. Jag satt på bussen hem och tittade på hur snöflingorna svävade ner mot marken. Jag satt och dagdrömde, om att jag en dag skulle lämna den här stan, det här landet. Att jag skulle flytta långt härifrån, och börja om på nytt.
Jag fortsatte drömma samtidigt som jag gick hemåt. Snön fortsatte att falla ner runt om mig.


Jag satt hemma i soffan den kvällen, satt och bläddrade runt bland kanalerna. Det fanns absolut ingenting intressant att titta på. Plötsligt känner jag hur soffan på något sätt vibrerar till. Det är min mobil som jag hade lagt bredvid mig. Jag tog upp den och tittade på skärmen. Det var ett sms från Saga.
Gissa vilka som kommer till stan nästa vecka!? xx
Jag rynkade smått på pannan och svarade:  Vilka? xx
Det dröjde ett litet tag innan mobilen vibrerade igen. Men när den gjorde det vände jag blicken från tv:n och kollade på mobilen.
ONE DIRECTION!!! :D xx

Så! Vad tycker ni? Jag är faktiskt ganska nöjd, men det kan nog bli bättre ^^
Så kommentera nu vad ni tycker, så kommer nästa del nog upp imorgon :D


Kommentarer
Johanna

IHH! Emelie! Det var så bra (och hon heter Elvira) xD

Tror jag dör, vad ska det handla om? Nu får du uppdatera lite oftare annars kommer jag dö, ok? xD

Kram xoxo

2012-03-13 @ 21:31:55
URL: http://ggottabeyou.blogg.se/
madde

bra ! :)

2012-03-13 @ 21:44:11
Anonym

awsomeness ^^

2012-03-13 @ 21:46:42
Winnie

Så bra =)

2012-03-13 @ 23:11:37


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

ffupallnightt

Once a Directioner, Always a Directioner det här är min fanfic, hoppas ni gillar den!

RSS 2.0